Scroll Top

Koihunt Griekenland

agion-oros-salonikiou-1920x800

Van 5 december t/m 9 december gaan we naar Het Heilige en Grote Klooster van Vatopedi is een Oosters-orthodox klooster op de berg Athos, Griekenland. Daar gaan we samen het team Arts & Ants heen.

Ons reis schema naar Vatopedi

Zondag 4 dec:

We gaan deze dag vroeg in de ochtend naar Thessaloniki. Om ongeveer 11:00 landen we daar en staat er een shuttle op ons te wachten die ons naar de huurauto/bus brengt. Vandaar rijden we ongeveer 2,5 uur (onderweg lunchen) naar Ouranoupolis daar staat de kapitein van de water taxi op ons te wachten en brengt ons naar Dapni, vanuit die haven is het nog ongeveer 45 min rijden naar het klooster.

Het is dan inmiddels einde middag maar nog licht genoeg om de grote Mudpond te checken en de drain open te zetten om de Mudpond deel leeg te laten lopen.

Daarna gaan we eten dit zal deze keer alleen zijn zonder alle monniken omdat die al gegeten hebben en in de kerk zitten.

Het eten in het klooster is vegetarisch maar ze eten wel vis en inktvis.

We krijgen allemaal een eigen kamer in het klooster. Het zal wel op de zelfde afdeling zijn waardoor ik altijd te bereiken ben mocht je wat willen vragen.

Er is geen wifi in het klooster, maar omdat het europa is zal iedereen zijn 4G kunnen gebruiken om te internetten.

Maandag 5 dec,

Omdat het klooster 11 dagen op de kalender achter loopt zal sinterklaas daar nog niet gevierd worden, een normale kerkdag zal gevierd worden.

Voor de gene die dat leuk vinden kunnen we om 6:30 naar de kerk gaan, filmen in de kerk is niet toegestaan.

Daarna gaan we ontbijten en zullen we ons klaar gaan maken voor de eerste oogst ooit van het klooster!

Dit zal een groot gedeelte van de dag in beslag nemen daarna kunnen wij als groep bijvoorbeeld een rondje klooster doen of de andere vijvers bekijken.

Dinsdag 6 dec

De selectie dag, waar we de eigenkweek vissen zullen gaan uitselecteren . Eigenlijk de selectie van de tateshita en tategoi.

Verder zullen we die dag nog zeker wat dingen bezoeken van het klooster, maar dat programma zal raphael later nog aan stefan doorgeven . Stefan heb aangegeven dat hij graag een keer de dorado kwekerij op zee wil bekijken wellicht is dit ook een onderdeel dat wij leuk zullen vinden.

Woensdag 7 dec

Raphael zal aangeven welke vissen er te koop zijn, er is geen koop verplichting maar ja kan dus wel je eigen vis daar selecteren.

Stefan heeft voor deze dag geopperd om met de auto (2 autos) iets meer van de omgeving te laten zien. Zo is een bezoek aan de imker een onderdeel waar we naar uit kijken maar raphael heeft nog meer in petto voor ons.

Donderdag 8 dec. ( Stefan zijn verjaardag ?)

We gaan in de ochtend weer terug naar het vaste land waar we na 30 min rijden bij een schitterende tuin komen met natuurvijver, Nikos (een vriend van stefan) zal ons daar rondleiden en ons daarna mee terug nemen naar Thessaloniki waar we een echte koivijver gaan bekijken van Akis.

Tussen de bezichtigen door zullen we natuurlijk nog lunchen en een ijsje eten in één van de vele koffiehuizen die Griekenland kent.

Na het bezoek aan Akis zullen we ons hotel gaan opzoeken om daarna te gaan eten in een heel lekker restaurant waar de vlees- en visliefhebbers zullen genieten van de echte Griekse keuken.

Vrijdag 9 dec.

We vliegen om 13:00 weer terug naar Schiphol, we kunnen in de ochtend bijvoorbeeld een rondje door de stad doen of iets anders leuks dat kunnen we dan als groep bepalen.

Heb er super zin in.

Mocht het u interesseren hier twee leuke informatieve filmpjes.

Gerelateerde berichten

× Kan ik u helpen?